ИСПОРАКА ШИРУМ ЦЕЛА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
  • ПИРЕЈА: тел: 210 4225134 
  • СОЛУН: тел: 2310 705400 
  • СКОПЈЕ: тел: +389 2 3256553 
  • info@boznos.mk
CART
 x 

ПОДИГНУВАЧКА ОПРЕМА ОД COLUMBUS MCKINNON (YALE) - ДЕЛ 2

Како што прочитавме во првиот дел од статијата, преместувањето и подигнувањето на товарот не е лесна задача.

Додатоците за подигнување на Columbus McKinnon (CMCO Yale) се познати повеќе од 35 години по нивниот квалитет и доверливост.

Ви претставуваме уште неколку од овие додатоци и нивната употреба: 

ОПРЕМА ЗА РАБОТИЛНИЦИ/ ХИДРАУЛИЧНИ ПОДИГНУВАЧКИ СИСТЕМИ

eidi synergeion cmco yale boznos

Хидрауличните дигалки обично можат да подигнат возила и товари од едната страна. Хидрауличните приклучоци со 2 клипа или со клип и вратило имаат исклучително низок дизајн и вграден вентил за контрола на притисокот за подолг век на траење на уредот. Вградениот вентил за спуштање обезбедува контролирана работа и непречено спуштање на товарот за да се олесни употребата.

 

Дигалки со максимален капацитет на подигање од 2 - 50 t обезбедуваат високи сили за општи функции како што се подигање, туркање, движење и поднесување на сите видови товари. Тие се издржливи и обезбедуваат голема точност кога станува збор за истовар на товар. Дигалките имаат голема основна плоча за зголемена стабилност и приклучоци наменети за кревање тешки машини и други товари. Висината на кревање зависи од должината на клипот што го имаат. Товарите се подигнуваат со рачна пумпа, а товарот се спушта со прецизен редукционен вентил.

udraulika systimata anipsosis cmco yale boznos

Хидрауличните цилиндри комбинираат робусност, флексибилност и моќност. Широк опсег на хидраулични цилиндри до 700 бари може да се користи за повеќето апликации за подигање. Речиси сите цилиндри се достапни во дизајн со едно дејство, со повратна или двојна пружина. Тие имаат капацитет за подигнување од 5 - 200 t и можат да бидат опремени со клинци за подигање, клипни плочи, долни адаптери, продолжни цевки и потпорни плочи, а може да се користат и со постоечка опрема.

Цилиндрите со мала висина и рамните шишиња ги носат посакуваните перформанси во затворени и затворени простори каде што не може да се користат други решенија. Овие цилиндри се достапни во еден акционен дизајн и имаат максимален капацитет од 10 - 100 t.

Цилиндрите за влечење со максимален капацитет од 10 - 51 t можат да произведат исклучително високи влечни сили и можат прецизно да се контролираат со рачни или електрични пумпи.

 

Лабораториските преси со капацитет до 100 тони се суштинска алатка за прецизно стискање и извлекување на лежиштата и другите предмети или за пресување и свиткување материјали и за усогласување на вратилото.

столбни И ОСОВИНСКИ дигалки

Дигалките од CMCO-YALE се користат за поддршка на товари што треба да се подигнат со стабилност. Најчестите апликации за дигалки се одржување и поправка, транспорт, градежништво и земјоделство. Товарот се става или на шајката или на главата на дигалката за подигање.

Постојат различни типови на приклучоци во зависност од видот на апликацијата. Некои од нив се следните:

     Челичните дигалки со фиксна канџа за подигање се уреди што може да се користат во шумарството или земјоделството и за индустриски апликации.

     Челичните дигалки со прилагодлива канџа за подигање овозможуваат подигање и спуштање на товари од различни висини во зависност од должината на дигалката. Со прилагодување на канџата, дигалките може да се постават директно на саканата висина.

     Челичните дигалки со фиксна подигнувачка шајка за подигање и помал дизајн се идеални кога нема многу простор.

     Шински дигалки овозможуваат подигнување на метални шини дури и во тешки услови

     Ѕидни дигалки и осовински дигалки може да се користат за подигање, спуштање, влечење и туркање товар.

Се користат за подигање товари поставени на земја (цистерни, кутии) како и за одржување/поправка на автомобили, бензински вилушкари (Кларк) итн. Исто така за симултано подигање товар од 2 или повеќе точки.

КРАНСКИ ВАГИ/ ПРУЖНИ ЗАТЕГНУВАЧИ

zigistika isorropistes elatiriou cmco yale boznos

Кранските ваги се идеални за мерење на товари и се погодни за различни примени.

Тие можат да имаат голем, лесен за читање дигитален дисплеј, лесни се за употреба и имаат издржлив, но лесен дизајн. Некои модели имаат инфрацрвен далечински управувач со домет од 8 m и имаат опсег на мерење од 0 - 100 t, USB порта и контролата и размената на податоци се врши преку безжичен пренос. Куќиштето може да се ротира до 180 ° и е цврсто, но лесно. Кранските ваги се користат во апликации каде што примените или испорачани материјали мора да се измерат и кои обично се товарат на камиони со нивно подигање (парцели, хардвер, рециклирање). Исто така, во која било апликација, корисникот на кран треба да има идеја за тежината на предметот што се крева бидејќи тоа може да ја одреди количината на производство на материјал (на пр. во хемиската или прехранбената индустрија).

Пружините затегнувачи со носивост од 0,5 - 10 kg (со уред за заклучување) се дизајнирани така што кабелот на кој сме го поставиле товарот автоматски се повлекува кога не се применува сила. За да се задржи товарот во одредена положба, мора постојано да се врши одредена количина на сила надолу. Пружините затегнувачи имаат запечатено тело изработено од челик и куќиште обложено со прашина и имаат најлонски кабелски водич отпорен на абење.

Достапни се модели за поголеми тежини (до 200 кг) кои се користат за ослободување на операторот од тежината на рачниот алат. Со помош на барабан од конусна јаже, тежината на поврзаното оптоварување се компензира и товарите до 200 kg може лесно да се преместат.

 

OПРЕМА ЗА МЕНАЏИРАЊЕ ТОВАР

eksartimata diaxeirisis fortiou cmco yale boznos

Комплетната палета на производи со тешки погонски системи го нуди вистинскиот модел за голем број апликации, без разлика дали има различни должини или степени на употреба, наклони и рампи или области со ризик од корозија.

Колички со палети, рачни и електрични пешачки Clarks и подигачки платформи ќе дадат соодветно решение во зависност од видот на апликацијата и работата што сакаме да ја извршиме.

Тие се користат главно во складишни простори и во секоја област која има потреба од делумно подигање или преместување на товари кои се поставуваат на палети (магацини за материјали и логистички компании). Исто така за подигање и транспорт на материјали кои се поставени на земја и не можат лесно да се подигнат или немаат точка за прицврстување или дури и големи предмети како што се електрични апарати, мебел и сл.

Компанијата БОЗНОС ДООЕЛ ги увезува производите на производителот CMCO Columbus McKinnon во С.Македонија.

Компанијата има и сервисен оддел во своето седиште во Пиреја Грција и може да ги поддржи потребите на своите клиенти за одржување или поправка.

ДОБИЕТЕ ДОДАТОЦИ ЗА КРЕВАЊЕ CMCO YALE