ИСПОРАКА ШИРУМ ЦЕЛА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
  • ПИРЕЈА: тел: 210 4225134 
  • СОЛУН: тел: 2310 705400 
  • СКОПЈЕ: тел: +389 2 3256553 
  • info@boznos.mk
CART
 x 

Подигнувачка опрема од Columbus McKinnon (YALE) – Дел 1

Движењето и подигнувањето на товарот не е секогаш лесно и освен употребата на дигалка, има многу случаи кога е потребна комбинација на специјални механизми кои ќе му овозможат на корисникот лесно и безбедно да се справи со товарот.

Columbus McKinnon (CMCO Yale) подигнувачката опрема се познати повеќе од 35 години по нивниот квалитет и доверливост.

Подолу ќе најдете некои од овие додатоци и нивната употреба:

МАГНЕТИ

Μαγνήτες ανύψωσης από τον οίκο CMCO Yale

Перманентните магнети за подигање се идеални за едноставен, брз и затоа економичен пренос на товари направени од феромагнетен материјал. Употребата на висококвалитетен неодимиумски материјал му дава на магнетот голема сила за подигнување на товари, додека целокупната тежина на механизмот ја одржува ниска.

Со активирање на магнетот, материјалите, во рамна или цилиндрична форма, може лесно да се соберат и подигнат без товарот да биде под влијание на магнетното поле и без можност за негово расипување. Кога магнетот е активиран, рачката за работа се заклучува со безбедносна брава за да се спречи случајна демагнетизација.

Благодарение на едноставната функција „Easy Switch“, магнетот за подигање може брзо и безбедно да се движи со една рака. Овој сигурен систем овозможува сигурна, практична и побрза работа со заштеда на време до 40% и е идеален во случаи кога е неопходна индустриска автоматизација.

фаќачи

Αρπαγές δοκού από τον οίκο CMCO Yale

Фаќачите се компоненти познати по нивната доверливост, квалитет и безбедност при подигање и преместување товари. За транспорт и ракување со товари преку дигалка, овие механизми нудат идеална врска помеѓу фаќачот и товарот за речиси секоја примена.

Фаќачот за хоризонтален транспорт може да издржи максимална носивост од 500 - 7500 kg. Закоченото око на суспензијата осигурува дека прирабницата на носачот се одржува практично хоризонтално за време на транспортот. Безбедносната брава го држи држачот безбедно заклучен.

Фаќачот за вертикален транспорт може да издржи максимална носивост од 750 - 3000 kg.

Фаќачите се широко користени за транспорт и превртување буриња во индустриите за подмачкување и масло, како и кутии, ролни и пакувања од хартија/алуминиум и други големи и неправилни материјали во фабрика за хартија, челичарници и погони за рециклирање.

СТЕГИ

Σφιγκτήρες από τον οίκο CMCO Yale

Стегите се компоненти кои нудат безбедност при подигање и преместување товари. Тие можат да се прицврстат на материјалите што треба да се транспортираат, со помош на винчот, каде што операторот сака, во безброј апликации.

Стегачот со сигурносна брава за максимална носивост од 500 - 30000 kg, главно се користи за транспортирање, подигнување и ротирање на поединечни челични плочи во вертикална положба.

Стегачот на плочата со модуларен прстен за кука и безбедносна брава TBS и TBS plus, за максимална носивост од 1.000 – 10.000 kg, е опремена со модуларен прстен за кука или синџир. Стегачот може да се користи за безбедно ракување со плочите под различни агли.

Некои примери на апликации се следниве:

Подигнување на лим и железни греди како и цилиндрични цевки од железо и леано железо за употреба во машински продавници, продавници, индустрии за градежништво и дистрибуција на слични материјали и во градежниот сектор (Кранови, мостови, градежништво итн.).

ПОДИГНУВАЧКИ И ВРЗУВАЧКИ РЕМЕНИ

Ιμάντες ανύψωσης πρόσδεσης από τον οίκο CMCO Yale

Ремените за подигање и врзување се лесни и овозможуваат лесно ракување со товарот додека заштитуваат од оштетување на товарните површини. Достапни се за кревање тежини до 20 t и изработени од полиестер и термички фиксирани материјали.

Постојат различни видови на ремени во зависност од тежината, материјалот и спецификите на секој товар. Ремените се отпорни на загревање до +100 ° C и на мраз и влажност на -40 ° C. Тие можат да бидат кружни или со јамки на нивните краеви и изработени од материјали погодни за рамномерно распределување на притисокот до чувствителни на притисок и влечење. чувствителни товари или да издржат неповолни услови.

Исто така, постои широк спектар на ремени за товар. Достапни се во стандардни должини од 4 m и 6 m, додека во зависност од видот на товарот што корисникот треба да го прицврсти, достапни се во различни ширини и за различни сили на врзување. Сите ленти за врзување се достапни и во пакување од 2 парчиња со извртени куки за држење, куки за нокти или куки за рамка. Други должини се достапни на барање.

Ремените се користат за прицврстување и стабилизирање на товарите на камиони, автомобили и мопеди или дури и на работните маси. Подигнување товари како кутии во магацини за товарење, складирање или дури и за обработка на други материјали како што се цевки и други главно цилиндрични предмети за употреба во машински работилници и градежниот сектор.

СПЕЦИЈАЛНИ ГРЕДИ ЗА КРЕВАЊЕ

Ειδικοί δοκοί ανύψωσης από τον οίκο CMCO Yale

Греди за подигнување и вилушки за кран се достапни во многу варијанти:

Гредите се погодни за транспорт на симетрични и асиметрични товари, за подигање и преместување стандардни кутии и палети до 25.000 kg. Тие обично имаат држачи за кревање со куки и се прилагодливи. Идеален за кревање големи торби, специјални корпи и секаков вид товар.

Виљушкарите со носивост од 2000 - 5300 kg се користат за подигнување на палети и товари кои имаат посебни вдлабнатини за да можат да минуваат виљушките. Постои можност за прилагодување на висината и систем за автоматско балансирање.

 

При примање на товарот, виљушките автоматски се навалуваат нагоре и на тој начин спречуваат ненамерно да се лизне од нив.

Тие се користат за подигање големи вреќи со рефус материјали за храна, хемиска индустрија итн. Кутии за подигање и други материјали поставени на палети, како и истовремено подигнување на 2 или повеќе товари во посебни примени (на пр. Кревање ролна хартија што треба да се стави во машина за обработка низ цевка која мора да се подигне истовремено од двата краја).

Компанијата  БОЗНОС ДООЕЛ ги увезува производите на CMCO Columbus McKinnon во С. Македонија и има  сервисен центар да ги поддржи потребите на своите клиенти за одржување и поправка на овие производи.

Ве молиме продолжете да читате за  подигнувачката опрема од производителот CMCO YALE во вториот дел од текстот.

ДОБИЕТЕ ДОДАТОЦИ ЗА КРЕВАЊЕ CMCO YALE