ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Τηλ: 210 4225134
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τηλ: 2310 705400
  • ΣΚΟΠΙΑ: Τηλ: +389 2 3256553
  • info@boznos.gr
Καλάθι
 x 

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΟΝΗΤΕΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ & ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

Οι βιομηχανικοί δονητές OMB-BONDI Ιταλίας κάνουν τις διαδικασίες πιο γρήγορες, πιο αποδοτικές και πιο αποτελεσματικές.

Όταν μιλάμε για μετάδοση κίνησης, οι δονητές επιφανείας της OMB είναι αξιόπιστοι, κατέχοντας κυρίαρχη θέση σε πλήθος χωρών.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε:

  • Τι είναι οι βιομηχανικοί δονητές;
  • Ποιοι είναι οι βασικοί τύποι;
  • Σε ποιες βιομηχανίες χρησιμοποιούνται;

Ας τα δούμε όλα αναλυτικά!

Τι είναι οι βιομηχανικοί δονητές;

Η λειτουργία των δονητών επιφανείας είναι πολύ απλή. Ουσιαστικά μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια ή την πίεση μέσω των αντίβαρών τους σε κινητική ενέργεια και ανάλογα το μέγεθος τους μπορούν να προσφέρουν δόνηση που εκφράζεται στα αντίστοιχα κιλά.

Με πιο απλά λόγια, οι βιομηχανικοί δονητές είναι κινητήρες που στις άκρες έχουν αντίβαρα τα οποία ρυθμίζονται ώστε να προκαλούν δόνηση στην επιφάνεια στην οποία είναι βιδωμένοι.

Στη συνέχεια θα δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες πού χρησιμοποιούνται, ενδεικτικά όμως τους βρίσκουμε σε σιλό, στη διαδικασία γεμίσματος σακιών χύμα υλικού, στην μεταφορά υλικού πάνω σε ιμάντα, σε συσκευές διαλογής υλικού, σε φορτηγά τσιμέντου κλπ.

Μπαίνουν στην εξωτερική πλευρά της κατασκευής και συνήθως χαμηλά στη βάση για να βοηθούν στη ροή του υλικού.

 

τύποι βιομηχανικών δονητών

 

Ποιοι είναι οι βασικοί τύποι βιομηχανικών δονητών;

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι δονητών βιομηχανίας, οι ηλεκτρικοί και οι πνευματικοί.

Οι ηλεκτρικοί δονητές είναι πιο κοινοί και ξεκινούν από πολύ μικρά μεγέθη της τάξεως των 20 κιλών δόνησης, που συνήθως είναι μονοφασικής παροχής. Οι υπόλοιποι είναι τριφασικοί ή χαμηλής τάσης.

 

ηλεκτρικοί δονητές βιομηχανίας

 

Οι τριφασικοί δονητές διαχωρίζονται σε 3 κατηγορίες ανάλογα με τις στροφές και το υλικό που θέλουμε να δονήσουμε. Λεπτόκοκκα υλικά απαιτούν υψηλές στροφές άρα επιλέγουμε 3000 στροφές. Σε υλικά μετρίου μεγέθους και βάρους επιλέγουμε 1500 στροφές και σε υλικά με μεγαλύτερο όγκο και βάρος επιλέγουμε τις 1000 στροφές.

Οι πνευματικοί δονητές από την άλλη μεριά είναι πιο συμπαγείς και απαιτούν την παροχή αέρα για να δονήσουν το υλικό. Ωστόσο είναι πολύ αποτελεσματικοί και φτάνουν έως τα 160kg στα 8 bar. Μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι το πολύ μικρό βάρος που έχουν και η μικρή επιφάνεια που χρειάζονται για την τοποθέτησή τους.

 

πνευματικοί δονητές βιομηχανίας

 

Σε εφαρμογές που βρίσκονται σε αντιεκρηκτικές περιοχές, ο οίκος OMB προσφέρει πιστοποιημένα δονητικά ΑΤΕΧ τα οποία τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να εξασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία τους.

 

πιστοποιημένα δονητικά ΑΤΕΧ

 

Τέλος, σε κινητές εφαρμογές π.χ. σε φορτηγά ρίψης άλατος ή εφαρμογές που η παροχή ρεύματος δεν είναι εφικτή και το δονητικό παίρνει την παροχή του από μπαταρία οι δονητές σταθερού ρεύματος 12 και 24 Volt μας δίνουν τη λύση.

 

βιομηχανικοί δονητές

 

Βιομηχανικοί δονητές: Πού χρησιμοποιούνται;

Η χρήση των βιομηχανικών δονητών επιφανείας μπορεί να γίνει σε διάφορες εφαρμογές σε ποικίλους κλάδους όπως στη γεωργία, στις κατασκευές, στην παραγωγή τροφίμων, στην αποθήκευση προϊόντων, κ.α.

Τα δονητικά τοποθετούνται συχνά σε εφαρμογές που υπάρχουν υλικά σε σκόνη π.χ. άμμος, κακάο, κ.α., ώστε να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο μεταφοράς του υλικού στο δοχείο ανάμιξης. Τα βρίσκουμε συνήθως στα σιλό καθώς δεν επιτρέπουν στο υλικό να φρακάρει και να υπάρξει παύση στην παραγωγή.

 

βιομηχανικοί δονητές - χρήση

 

Επίσης στην παραγωγή τροφίμων και ποτών, η δόνηση χρησιμοποιείται για την ομοιόμορφη καθίζηση των υλικών και την απομάκρυνση τυχόν παγιδευμένου αέρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την παραγωγή σοκολάτας αλλά και για τις γαλακτοβιομηχανίες.

 

βιομηχανικοί δονητές - εφαρμογή

 

Στις μεταφορές χύδην υλικών με ανατρεπόμενα φορτηγά η χρήση τους είναι αρκετά σημαντική καθώς η δύναμη του δονητικού μετατοπίζει το υλικό πιο αποτελεσματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος σε αρκετές γεωργικές εφαρμογές χρησιμοποιούνται δονητικά για να διαχωρίσουν το προϊόν ανά μέγεθος π.χ. στη διαλογή ελιάς, για να μεταφέρουν τα προϊόντα σε κάποιον πάγκο για να γίνει ο ποιοτικός τους έλεγχος.

Η εταιρεία ΜΠΟΖΝΟΣ μπορεί να σας παρέχει ευρεία γκάμα βιομηχανικών δονητών επιφανείας και συστημάτων μετάδοσης κίνησης!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε το κατάλληλο δονητικό για την εφαρμογή σας.

 

Βρείτε Βιομηχανικούς Δονητές Για Την Επιχείρησή Σας!