ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 • ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Τηλ: 210 4225134
 • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τηλ: 2310 705400
 • ΣΚΟΠΙΑ: Τηλ: +389 2 3256553
 • info@boznos.gr
Ελληνικά
Καλάθι
 x 

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: 4+1 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

Η εταιρεία ŘETĚZY VAMBERK Τσεχίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αλυσίδων και γραναζιών στην Κεντρική Ευρώπη.

Κατασκευάζει αλυσίδες μετάδοσης κίνησης διαφόρων τύπων όπως: αλυσίδες μεταφορικών ταινιών, αλυσίδες για μεγάλες ροπές και δυνάμεις, μεταφορικές, περιστροφικές, ειδικές καθώς και αλυσίδες για ανυψωτικά μηχανήματα, γεωργικές αλυσίδες, αλυσίδες για αρτοποιεία, για τη βιομηχανία μονωτικών υλικών, για τη βιομηχανία ξύλου και χαρτιού και για μια σειρά άλλων εφαρμογών σε όλους τους βιομηχανικούς τομείς.

Στην γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει επίσης γρανάζια που παρέχονται για όλους τους τύπους αλυσίδων.

Ας δούμε αναλυτικότερα ποιες βιομηχανίες επωφελούνται στο έπακρο από τη χρήση των αλυσίδων κίνησης.

 

αλυσίδες ανυψωτικών μηχανημάτων

 

Αλυσίδες ανυψωτικών μηχανημάτων

Οι αλυσίδες ανυψωτικών μηχανημάτων κατασκευάζονται από την ŘETĚZY VAMBERK βάσει σχεδιασμού για υψηλά φορτία εφελκυσμού. Εφαρμόζονται  συχνότερα στον ανυψωτικό εξοπλισμό, όπως στα περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα και χρησιμοποιούνται επίσης για να κρατήσουν το αντίβαρο στους ανελκυστήρες ή χρησιμοποιούνται ως αλυσίδες μεταφοράς σε γερανούς.

Οι αλυσίδες παρέχονται ως επί το πλείστον σε συγκεκριμένα μήκη και καταλήγουν στους τελικούς συνδέσμους σε κάθε άκρο, είτε στον εσωτερικό σύνδεσμο είτε στον εξωτερικό σύνδεσμο.

H ŘETĚZY VAMBERK παραδίδει τις αλυσίδες σε εκδόσεις AL, BL (LH) και LL. Οι εκδόσεις AL και BL (LH) κατασκευάζονται με βάση το αμερικανικό πρότυπο, ενώ η έκδοση LL κατασκευάζεται με βάση το βρετανικό πρότυπο.

Υπάρχει η δυνατότητα ειδικών κατασκευών σε διαφορετικά μήκη κατόπιν αιτήματος.

Αλυσίδες με ιδιαίτερη αντοχή σε μεγάλες δυνάμεις

Οι αλυσίδες αυτές είναι παρόμοιες με τις απλές αλυσίδες, αλλά είναι πιο ενισχυμένες και οι σύνδεσμοι τους είναι ασφαλισμένοι κατά της περιστροφής. Αυτές οι αλυσίδες είναι κατάλληλες για τη μεταφορά υψηλών δυνάμεων έλξης σε χαμηλές ταχύτητες.

 

αλυσίδες ανυψωτικών με αντοχή

 

Μεταφορικές αλυσίδες

Η κατασκευή αλυσίδων μεταφοράς αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του κατασκευαστή. Η ŘETĚZY VAMBERK παράγει και προμηθεύει όλο το φάσμα των τυποποιημένων αλυσίδων μεταφοράς FV έως DIN 8165, M έως DIN 8167, ISO 1977 και ČSN 26 0401, SMS στα σουηδικά τυποποιημένα SMS 1698 και BS στο βρετανικό πρότυπο BS 4116/4.

Η  εταιρεία αναπτύσσει και κατασκευάζει επίσης τις ειδικές αλυσίδες μεταφοράς όλων των πιθανών κατασκευαστικών σχεδίων και διαστάσεων, που προορίζονται για όλους τους βιομηχανικούς τομείς και εφαρμογές.

 

αλυσίδες μεταφοράς αλυσίδες μεταφοράς αλυσίδες μεταφοράς

 

Περιστροφικές αλυσίδες / ειδικές αλυσίδες

Η ŘETĚZY VAMBERK είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές αυτών των συγκεκριμένων προϊόντων παγκοσμίως. Μπορεί να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας χάρη στη μακροχρόνια εμπειρία και το ειδικό κατασκευαστικό της τμήμα καθώς και στην πολυετή τεχνογνωσία της.

Οι αλυσίδες αυτές εφαρμόζονται ιδίως

 • για τις κινήσεις των τυμπάνων ξήρανσης και ανάμειξης στη μεταλλευτική βιομηχανία
 • στην παραγωγή λιπασμάτων και ασφάλτου
 • στη βιομηχανία ξυλείας
 • στην παραγωγή τσιμέντου

Το τεράστιο πλεονέκτημα αυτών των αλυσίδων συνίσταται στην υψηλή αντοχή τους στο δυναμικό φορτίο, αλλά κυρίως στο χαμηλότερο κόστος απόκτησης σε σύγκριση με τις κλασικές μεταδόσεις και το χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Πρέπει επίσης να  αναφερθεί ότι αυτές οι αλυσίδες προσαρμόζονται στο κυλινδρικό σχήμα των τυμπάνων και βοηθούν με την ευθυγράμμισή  τους.

 

περιστροφικές αλυσίδες

 

Διαβάστε επίσης: Βρείτε εξαρτήματα ανύψωσης CMCO – Yale

 

Γεωργικές αλυσίδες

Όλα τα προϊόντα ŘETĚZY VAMBERK για τη γεωργία έχουν σχεδιαστεί για εξαιρετικά βαρέως τύπου εργασίες με ακανόνιστη λίπανση, πολύ σκονισμένο περιβάλλον, ακανόνιστα και υψηλά φορτία κραδασμών.

Η υψηλή αντοχή των προϊόντων στο δυναμικό στρες και την φθορά είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διάρκεια ζωής τους. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις αλυσίδες σε ένα ευρύ φάσμα γεωργικών μηχανημάτων, όπως θεριζοαλωνιστικές μηχανές, μηχανές συλλογής, διαλογής και εξάπλωσης κ.λπ.

 

γεωργικές αλυσίδες βαρέως τύπου

 

Αλυσίδες για αρτοποιεία

Η ŘETĚZY VAMBERK προσφέρει πλήρη γκάμα αλυσίδων για τη βιομηχανία της αρτοποιίας, ειδικά για τις εγκαταστάσεις φούρνων με ανύψωση προϊόντων που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Οι αλυσίδες για την αρτοποιία είναι διαθέσιμες σε διάφορα σχέδια και συνδυασμούς κατόπιν αιτήματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά υλικά (χάλυβες, ανοξείδωτο ατσάλι, πλαστικό), να έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία, φινίρισμα επιφάνειας και λίπανση. Για να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των μεταφορέων, οι αλυσίδες είναι επίσης προ-τεντωμένες, ζευγαρωμένες και επισημασμένες.

 

Αλυσίδες για αρτοποιεία

 

Αλυσίδες για τη βιομηχανία μονωτικών υλικών

Χάρη στη μακροχρόνια συνεργασία της με τους κορυφαίους κατασκευαστές και χρήστες, η ŘETĚZY VAMBERK έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για αλυσίδες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μονωτικών υλικών από διάφορες πρώτες ύλες όπως γυαλί, βασάλτη, πολυστυρένιο κ.ά.

Οι αλυσίδες χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη την διαδικασία και συγκεκριμένα από την αρχική πρώτη ύλη με επεξεργασία των υλικών σε θάλαμο συλλογής μέχρι και τον φούρνο σκλήρυνσης και την ίδια τη συσκευασία των τελικών προϊόντων.

Τα προϊόντα της εταιρίας  χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής. Αυτή η μεγάλη διάρκεια ζωής επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών υλικών και της τεχνογνωσίας που εφαρμόζεται στο σχεδιασμό των προϊόντων και στην κατασκευή τους  εξασφαλίζοντας υψηλή ακρίβεια και αντοχή στη φθορά.

 

Αλυσίδες για τη βιομηχανία μονωτικών υλικών

 

Αλυσίδες για τη βιομηχανία ξύλου και χαρτιού

Η ŘETĚZY VAMBERK προσφέρει πλήρη γκάμα αλυσίδων για τη βιομηχανία ξύλου και χαρτιού που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας και η ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων σε αυτόν τον τομέα (σε συνεργασία τόσο με τους κατασκευαστές όσο και με τους τελικούς χρήστες) καθιστούν την εταιρεία έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές στον τομέα.

Τα προϊόντα της προορίζονται για σχεδόν όλες τις διαδικασίες κίνησης και μεταφοράς στη βιομηχανία ξύλου και χαρτιού, όπως η μεταφορά στρογγυλής ξυλείας, τα πριονιστήρια, η μεταφορά και διαλογή πριονισμένης ξυλείας, η μεταφορά δέσμης, οι μεταφορείς θραυσμάτων μέχρι τους μεταφορείς ρολού χαρτιού ή η μεταφορά μοριοσανίδων κλπ.

 

Αλυσίδες βιομηχανίας

 

Ειδικές αλυσίδες

Ως σχεδιαστής και κατασκευαστής ειδικών αλυσίδων και γραναζιών, η ŘETĚZY VAMBERK πληροί τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των πελατών και επιδιώκει πάντα να προτείνει την καλύτερη λύση.

Ικανοποιεί οποιαδήποτε απαίτηση πελατών για το σχέδιο, τις διαστάσεις, την πρώτη ύλη, τη λίπανση, τη θερμότητα και την επεξεργασία επιφάνειας των αλυσίδων και των γραναζιών.

 

Ειδικές αλυσίδες βιομηχανίας

 

Ο ρόλος των γραναζιών στη μετάδοση κίνησης με αλυσίδα

Αρχικά πρέπει να τονίσουμε ότι αλυσίδες και γρανάζια πάνε μαζί.

Τα γρανάζια / τροχοί αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μετάδοσης της κίνησης και της αλυσίδας και ως εκ τούτου είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που σχετίζονται με τη σωστή λειτουργία και τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους.

Όταν έχουμε ένα μηχάνημα που παράγει περισσότερες ή λιγότερες στροφές από αυτές που χρειαζόμαστε για να κινήσουμε κάτι, οι αλυσίδες και τα γρανάζια μας βοηθούν να αλλάξουμε την σχέση μείωσης και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.

Επίσης, όταν ο χώρος μας δεν επιτρέπει να βάλουμε το κινητήριο μηχάνημα πάνω στην εφαρμογή μας, χρησιμοποιούμε αλυσίδες και γρανάζια για να φτάσουμε σε σημεία που δεν θα μπορούσαμε αλλιώς. Τα μοντέρνα μηχανήματα συνήθως δεν χρησιμοποιούν αλυσίδες και γρανάζια για την μετάδοση της κίνησης γιατί μπαίνει το κινητήριο μηχάνημα απευθείας πάνω στην εφαρμογή μας.

Όταν έχουμε μεταφορικές ταινίες βαρέων υλικών συνήθως χρησιμοποιούμε αλυσίδες για την μεταφορά τους πάνω στην μεταφορική ταινία.

Η ŘETĚZY VAMBERK προσφέρει γρανάζια/τροχούς με όλες τις αλυσίδες της. Πιο αναλυτικά, προσφέρει γρανάζια/τροχούς με δόντια σύμφωνα με τα πρότυπα ČSN / DIN / ISO / ANSI καθώς και γρανάζια με βελτιστοποιημένα σχήματα δοντιών. Τα γρανάζια/τροχοί κατασκευάζονται από υλικά υψηλής ποιότητας και μπορούν να παρασχεθούν χωρίς θερμική επεξεργασία, με θερμική επεξεργασία ή με δόντια που έχουν υποστεί επαγωγή κατόπιν αιτήματος.

 

μετάδοση κίνησης με γρανάζια

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τι είναι οι σερβoκινητήρες & ποια η χρήση τους;

 

Γιατί να επιλέξετε αλυσίδες κίνησης ŘETĚZY VAMBERK;

Η εταιρεία ŘETĚZY VAMBERK προσφέρει μια πλήρη γκάμα αλυσίδων μετάδοσης κίνησης όλων των διαστάσεων (σύμφωνα με τα πρότυπα DIN, ISO, ČSN, ANSI και GOST) και εκδόσεων (με επένδυση ψευδαργύρου, με επιμετάλλωση νικελίου και από ανοξείδωτο χάλυβα).

Η κατασκευή ακριβείας με τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει το εργοστάσιο του κατασκευαστή, τα υλικά υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούνται και η σωστή θερμική επεξεργασία εγγυώνται υψηλή αντοχή στη φθορά και το δυναμικό φορτίο.

Μπορεί επίσης να ικανοποιήσει οποιεσδήποτε ειδικές απαιτήσεις πελατών με ειδικές κατασκευές ακολουθώντας το σχέδιο, τις διαστάσεις, την πρώτη ύλη, τη λίπανση, τη θερμότητα και την επεξεργασία επιφάνειας των αλυσίδων που απαιτούνται στην εκάστοτε εφαρμογή.

Ενδεικτικά πλεονεκτήματα:

 • Τεράστια παραγωγή και εξαγωγές
 • Χιλιάδες τύποι προϊόντων
 • Εξειδίκευση σε αλυσίδες και γρανάζια
 • Εφαρμογές σε δεκάδες τομείς
 • Τεχνική υποστήριξη

 

Η εταιρεία ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε μπορεί να σας παρέχει ευρεία γκάμα αλυσίδων και γραναζιών για κάθε εφαρμογή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε το κατάλληλο υλικό που σας εξυπηρετεί!

 

Βρείτε Αλυσίδες Κίνησης