ИСПОРАКА ШИРУМ ЦЕЛА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
 • ПИРЕЈА: тел: 210 4225134 
 • СОЛУН: тел: 2310 705400 
 • СКОПЈЕ: тел: +389 2 3256553 
 • info@boznos.mk
CART
 x 

MOVI-C ФРЕКВЕНЦИСКИ ИНВЕРТЕРИ ВО АВТОМАТИЗИРАНИТЕ СИСТЕМИ

MOVI-C ФРЕКВЕНЦИСКИ ИНВЕРТЕРИ ВО АВТОМАТИЗИРАНИТЕ СИСТЕМИ

Серијата MOVI-C® е новото „семејство“ на системи за автоматизација од германската компанија SEW-EURODRIVE.

Тие обезбедуваат целосно решение за вашата апликација – каква и да е – од едноставна независна контрола на моторот до сложени апликации со повеќе оски кои бараат максимална прецизност и координација.

Со новата технологија MOVI-C®, фазите на дизајн и контрола на вашата машина се значително поедноставени, бидејќи мноштво материјали за возење и автоматизација се обезбедуваат од еден извор.

Почнувајќи од огромниот асортиман на SEW-EURODRIVE во редуктори, DRN асинхрони мотори и CMP & CM3C синхрони серво мотори и комбинирајќи ги со системи за автоматизација од серијата MOVI-C®, ја имате идеалната комбинација за секоја апликација!

Опциите на серијата MOVI-C® се многубројни и ги покриваат сите ваши барања.

Ајде да ги видиме подетално!

 

ИНВЕРТЕРи на ЕДИНСТВЕНА ОСКА MOVITRAC ADVANCED

Movitrac® Advanced е новиот инвертер од SEW-EURODRIVE кои обезбедува мноштво опции и може да ги покрие сите ваши потреби за едноставни и апликации од средна сложеност.

Достапен е во моќност од 0,25 kW до 315 kW и може да ги придвижува повеќето типови трифазни мотори.

Movitrac® Advanced може (во комбинација со новите енкодери на SEW-EURODRIVE со технологија со еден кабел) да се користи за контрола на современите сервомотори и за позиционирање.

Така, во комбинација со софтверски модул MOVIKIT® и MOVISUITE® (бесплатна апликација од SEW-EURODRIVE за програмирање со инвертер) можете многу лесно да ја програмирате вашата апликација за само неколку минути!

Има интегриран теренски интерфејс (можете да изберете од PROFINET, EtherCAT®/SBusPLUS, EtherCAT® CiA402, POWERLINK CiA402, Modbus TCP или EtherNet/IPTM) и стандардно има безбедносна функција STO PL-d.

Конечно, со интегрираната мемориска картичка во Movitrac® Advanced, заменувањето е полесно од кога било!

МУЛТИОСКИни ИНВЕРТЕРИ MOVIDRIVE® C ЗА користење МУЛТИоскини АПЛИКАЦИИ

Новиот Movidrive C® е наследник на многу успешниот Movidrive B®. Достапен е во три верзии, Movidrive® технологија со интегриран теренски интерфејс, Movidrive® Modular, со заедничко напојување за неколку оски што работи заедно со новите Movi-C® контролери и Movidrive® систем за апликации каде не е можно да се користи Movidrive® Modular.

Movidrive C® е достапен со моќност од 0,55 kW до 315 kW и може да се преоптоварува до 250%!

Во комбинација со контролерите MOVI-C® и готови софтверски модули - MOVIKIT®, можете да ја програмирате секоја апликација веднаш и прецизно бидејќи вашата работа значително ќе се поедностави!

Со горенаведеното, како и со дополнителните картички за безбедност и евалуација на енкодер, нема апликација што Movidrive C® не може да ја изврши!

 Прочитајте исто така: Инвертер на фреквенции во модерната индустрија

ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНИ MOVIMOT® ИНВЕРТЕРИ ЗА ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНИ АПЛИКАЦИИ

Новите Movimot® инвертери се достапни во три верзии, Movimot Advanced® кој е интегриран на моторот, Movimot Flexible® кој е поставен до моторот и Movimot Performance® кој во комбинација со серво моторите SEW-EURODRIVE ја постигнува максималната енергетска класа IE5!

Функциите на новиот Movimot® се значително зголемени бидејќи Movimot® сега може да вози и модерни серво мотори и да врши апликации за позиционирање. Во комбинација со многуте комуникациски опции и стандардните индустриски приклучоци, Movimot® е идеален инвертер за сите децентрализирани апликации!

КОНТРОЛЕР НА ДВИЖЕЊЕ MOVI-C® КОНТРОЛЕРИ ЗА КОМПЛЕКСНИ АПЛИКАЦИИ ДО 32 ИНТЕРПОЛИРАНИ ОСКИ (H2)

Новите контролери MOVI-C® се предлог на SEW-EURODRIVE за контролирање дури и на најсложените апликации. Во комбинација со готови софтверски модули Movikit®, комплексноста на вашата програма е значително намалена, барајќи само основно програмско знаење.

Контролерите MOVI-C® се достапни во четири верзии за контролирање од 2 до 32 координирани оски (интерполирачки оски).

Достапна е и децентрализирана верзија на Field Controller за контролирање до 8 координирани оски и инсталација надвор од електричниот панел!

Можете да изберете еден од достапните Fieldbuses за поврзување со речиси секое PLC од повисоко ниво.

Можеби ќе ве интересира: Што се серво мотори?

СОФТВЕРСКИ МОДУЛИ MOVIKIT®

MOVIKIT® се готови софтверски решенија за автоматизација од SEW кои ја минимизираат сложеноста, бидејќи повеќе не треба да ги менувате параметрите еден по еден во инвертерите или да пишувате сложени PLC програми на програмскиот јазик IEC. Со MOVIKIT®, повеќето функции на инвертерите може лесно да се програмираат преку многу пријателскиот кориснички интерфејс на MOVISUITE®.

Постојат многу MOVIKIT® решенија кои ќе ги задоволат дури и најпребирливите корисници:

 • „едноставната“ MOVIKIT® Velocity за високо прецизна контрола на брзината
 • најспецијализираниот MOVIKIT® Gearing, MOVIKIT® Camming
 • MOVIKIT® монтажни кранови за употреба во сложувалки, системи за складирање
 • MOVIKIT® Robotics за програмирање роботи и многу повеќе.

MOVIKIT® нуди однапред дефиниран Fieldbus интерфејс во секоја апликација за лесна инсталација со минимални промени во секој нов проект.

СЕ ВО ЕДЕН ИНЖЕНЕРСКИ СОФТВЕР MOVISUITE® ЗА СТАРТУВАЊЕ, ПРОГРАМИРАЊЕ И ДИЈАГНОСТИКА

Со новата платформа Movisuite® од SEW-EURODRIVE (достапна бесплатно на веб-страницата на производителот) сега можете директно и многу лесно да се поврзете од вашиот компјутер со сите нови производи MOVI-C®.

Преку исклучително лесен интерфејс, можете да ја извршите секоја задача сеопфатно, без да мора да се движите помеѓу програмите на компјутерот.

Со Movisuite® можете лесно и со една програма да го направите следново:

 • стартување на инвертерите
 • оптимизација на параметрите на инвертерите во зависност од моторот и оптоварувањето
 • дијагноза на какви било грешки и состојби кои можеби ги предизвикале
 • поврзување со MOVI-C® контролери и лесно програмирајте ги дури и најсложените функции!

Контактирајте не за повеќе информации!

НАЈДЕТЕ ИНВЕРТЕРИ MOVI-C