ИСПОРАКА ШИРУМ ЦЕЛА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
 • ПИРЕЈА: тел: 210 4225134 
 • СОЛУН: тел: 2310 705400 
 • СКОПЈЕ: тел: +389 2 3256553 
 • info@boznos.mk
CART
 x 

ЛАНЦИ ЗА ДВИЖЕЊЕ: 4+1 ПРИЧИНИ ПОРАДИ КОИ ТРЕБА ДА ВНИМАВАТЕ

ЛАНЦИ ЗА ДВИЖЕЊЕ: 4+1 ПРИЧИНИ ПОРАДИ КОИ ТРЕБА ДА ВНИМАВАТЕ

 

Чешката компанија ŘETĚZY VAMBERK е еден од најголемите производители на ланци и запчаници во Централна Европа.

Изработува погонски ланци од различни видови како што се: ланци за транспортни ленти, ланци за високи вртежи и сили, транспортери, ротациони, специјални, како и ланци за машини за подигнување, земјоделски ланци, ланци за пекари, за индустријата за изолациони материјали, за индустријата за дрво и хартија и за низа други примени во сите индустриски сектори.

Во својата палета на производи вклучува и запчаници предвидени за сите видови ланци.

Ајде внимателно да погледнеме кои индустрии имаат најголема корист од употребата на погонски ланци.

ЛАНЦИ ЗА МАШИНИ ЗА КРЕВАЊЕ

Ланците на машините за подигнување се произведени од ŘETĚZY VAMBERK врз основа на дизајн за високи оптоварувања на истегнување. Тие најчесто се применуваат на опрема за подигнување како што се виљушкарите и се користат и за држење на противтежата во лифтовите или се користат како транспортни ланци во кранови.

Ланците најчесто се испорачуваат во специфични должини и завршуваат во крајните врски на секој крај, или на внатрешната или на надворешната алка.

ŘETĚZY VAMBERK испорачува ланци во верзии AL, BL (LH) и LL. Верзиите AL и BL (LH) се произведени според американскиот стандард, додека верзијата LL е произведена според британскиот стандард.

По барање се можни специјални конструкции во различни должини.

 

ЛАНЦИ СО ПОСЕБЕН ОТПОР НА ГОЛЕМИ СИЛИ

Овие ланци се слични на обичните, но се позасилени и нивните врски се обезбедени против ротација. Овие синџири се погодни за носење големи сили на влечење при мали брзини.

 

ТРАНСПОРТНИ ЛАНЦИ

Производството на подвижни ланци го сочинува најголемиот дел од производството на производителот. ŘETĚZY VAMBERK го произведува и испорачува целиот асортиман на стандардни транспортни ланци FV до DIN 8165, M до DIN 8167, ISO 1977 и ČSN 26 0401, SMS до шведски стандард SMS 1698 и BS до британскиот стандард BS 4116/4.

Компанијата исто така развива и произведува специјални транспортни ланци од сите можни конструктивни дизајни и димензии, наменети за сите индустриски сектори и апликации.

  

РОТИРАЧКИ ЛАНЦИ / СПЕЦИЈАЛНИ ЛАНЦИ

ŘETĚZY VAMBERK е еден од ретките производители на овие специфични производи ширум светот. Може да понуди производи со висок квалитет благодарение на долгогодишното искуство и неговиот специјален производствен оддел, како и долгогодишното знаење.

Овие ланци особено се применуваат

 • за движењата на тапаните за сушење и мешање во рударската индустрија
 • во производството на вештачки ѓубрива и асфалт
 • во дрвната индустрија
 • во производството на цемент

Огромната предност на овие ланци се состои во нивната висока отпорност на динамичко оптоварување, но главно во пониските трошоци за набавка во споредба со класичните преноси и пониските трошоци за одржување. Исто така, треба да се спомене дека овие ланци се прилагодуваат на цилиндричниот облик на тапаните и помагаат при нивното порамнување.

Прочитајте исто така: Најдете CMCO – додатоци за подигање YALE

ЗЕМЈОДЕЛСКИ ЛАНЦИ

Сите производи на ŘETĚZY VAMBERK за земјоделство се дизајнирани за екстремно тешки работи со неправилно подмачкување, многу прашлива средина, неправилни и високи оптоварувања на вибрации.

Високата отпорност на производите на динамичен стрес и абење е важен фактор за нивниот работен век. Овие ланци можете да ги најдете на широк асортиман на земјоделски машини, како што се комбајни, машини за берење, сортирање и ширење итн.

ЛАНЦИ ЗА ПЕКАРИ

ŘETĚZY VAMBERK нуди комплетен асортиман на ланци за пекарската индустрија, особено за инсталации на печки со подигнување на производи што ќе ги задоволи дури и најпребирливите клиенти.

Ланците за пекари се достапни во различни дизајни и комбинации на барање. Може да се користат различни материјали (челици, нерѓосувачки челик, пластика), термички обработени, површинска обработка и подмачкување. За да се обезбеди правилна работа на транспортерите, ланците исто така се однапред затегнати, спарени и обележани.

ЛАНЦИ ЗА ИНДУСТРИЈАта НА ИЗОЛАЦИОНИ МАТЕРИЈАЛИ

Благодарение на својата долгорочна соработка со водечките производители и корисници, ŘETĚZY VAMBERK разви широк асортиман на производи за ланци што се користат за производство на изолациски материјали од различни суровини како стакло, базалт, полистирен итн.

Ланците се користат во целиот процес, поточно од почетната суровина со преработка на материјалите во собирна комора до печката за стврднување и вистинското пакување на готовите производи.

Производите на компанијата се карактеризираат со исклучително долг животен век. Овој долг животен век се постигнува преку употреба на специјални материјали и знаење применето за дизајнот на производите и нивното производство, обезбедувајќи висока прецизност и отпорност на абење.

ЛАНЦИ ЗА ДРВНАТА И ИНДУСТРИЈАТА ЗА ХАРТИЈА

ŘETĚZY VAMBERK нуди комплетен асортиман на ланци за индустријата за дрво и хартија што ќе ги задоволи дури и најпребирливите клиенти.

Повеќе од 60 години искуство и развој на технолошки напредни производи во оваа област (во соработка и со производителите и со крајните корисници) ја прават компанијата еден од водечките производители во областа.

Нејзините производи се наменети за речиси сите процеси на движење и транспорт во индустријата за дрво и хартија, како што се транспорт на тркалезна дрва, пилани, транспорт и сортирање на пилена дрва, транспорт на снопови, транспортери со чипови до транспортери со ролна хартија или транспорт на иверица итн.

СПЕЦИЈАЛНИ ЛАНЦИ

Како дизајнер и производител на специјални ланци и запчаници, ŘETĚZY VAMBERK ги исполнува специфичните барања на клиентите и секогаш се обидува да го предложи најдоброто решение.

Ги исполнува сите барања на клиентите за дизајн, димензии, суровина, подмачкување, термичка и површинска обработка на ланци и запчаници.

 

УЛОГАТА НА ЗАПИЧНИЦИТЕ ВО ПРЕНОСОТ НА ЛАНЦИТЕ

Прво мора да нагласиме дека ланците и запчаниците одат заедно.

Запчаниците/тркалата се составен дел на менувачот и на ланецот и затоа се еден од најважните фактори поврзани со нивното правилно работење и долг животен век.

Кога имаме машина која произведува повеќе или помалку вртежи отколку што ни треба за да придвижиме нешто, ланецот и запчаниците ни помагаат да го промениме односот на намалување и да ја добиеме брзината што ја сакаме.

Исто така, кога нашиот простор не ни дозволува да ја ставиме машината за возење директно на нашата апликација, ние користиме ланци и запчаници за да стигнеме до машината на места на кои инаку не сме можеле. Современите машини обично не користат ланци и запчаници за да го пренесат движењето бидејќи погонската машина е вметната директно на апликацијата.

Кога имаме подвижни ленти од тешки материјали, обично користиме ланци за да ги транспортираме на подвижната лента.

ŘETĚZY VAMBERK нуди запчаници/тркала со сите негови ланци. Поконкретно, нуди запчаници/тркала со заби според стандардите ČSN / DIN / ISO / ANSI како и запчаници со оптимизирани форми на заби. Запчаниците/тркалата се изработени од висококвалитетни материјали и може да се испорачуваат без термичка обработка, со термичка обработка или со заби кои биле подложени на индукција по барање.

Можеби ќе ве интересира: Што се сервомотори и која е нивната употреба?

ЗОШТО ДА ГИ ИЗБЕРАТЕ ЛАНЦИТЕ НА ŘETĚZY VAMBERK?

ŘETĚZY VAMBERK нуди комплетна палета на погонски ланци од сите димензии (според стандардите DIN, ISO, ČSN, ANSI и GOST) и верзии (обложена со цинк, никел и нерѓосувачки челик).

Прецизното производство со современа опрема во фабриката на производителот, употребата висококвалитетни материјали и правилната термичка обработка гарантираат висока отпорност на абење и динамично оптоварување.

Исто така, може да ги исполни сите посебни барања на клиентите со специјални конструкции следејќи го дизајнот, димензиите, суровината, подмачкувањето, термичката и површинската обработка на синџирите што се потребни во секоја апликација.

Индикативни предности:

 • Огромно производство и извоз
 • Илјадници видови производи
 • Специјализирана за ланци и запчаници
 • Апликации во десетици полиња
 • Техничка поддршка

Компанијата CHRISTOS BOZNOS & SON SA може да ви обезбеди широк асортиман на ланци и запчаници за секоја ваша апликација.

Контактирајте не за да го пронајдете вистинскиот материјал што ви служи!

НАЈДЕТЕ ПОГОНСКИ ЛАНЦИ!