ИСПОРАКА ШИРУМ ЦЕЛА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
  • ПИРЕЈА: тел: 210 4225134 
  • СОЛУН: тел: 2310 705400 
  • СКОПЈЕ: тел: +389 2 3256553 
  • info@boznos.mk
CART
 x 

Skopje Marathon

There is no translation available.

Поддршка за нашите вработени во спортските активности ширум земјата е дел од стратегијата за општествена одговорност на нашата компанија. Така и овојпат ни представуваше огромна чест Бознос Дооел да биде дел од најмасовниот спортски настан во државата Скопскиот Маратон.

Иако оваа година малце видоизменет поради светската пандемија со Корона вирусот со специјални протоколи и намален број на натпреварувачи вкупно 1.500 претежно од нашата земја и од Балканот оваа манифестацација уште еднаш се покажа во извонредно светло.

Маратонот беше поддржан од многу волонтери кои несeбично помага на сите натпреварувачи кои земаа учество на истиот и повторно докажа дека активниот живот е клучен за среќа и здрав дух а воедно и одлична дружба.

Горди сме на нашиот колега Г-н Атанасовски Клеархо кој доби несебична поддршка од сите вработени во компанијата и зема учество на овогодишниот Скопски Маратон кој годинава се одржа по 16-ти пат.

Патеката во должина од 21км (полумаратон) ја истрча за време од 2ч39мин38сек, и воедно му се заблагодаруваме што како и останатите колеги кои земаат учество на други корпоративни и спортски настани го направија Бознос Дооел да се гордее со своите вработени.