ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Τηλ: 210 4225134
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τηλ: 2310 705400
  • ΣΚΟΠΙΑ: Τηλ: +389 2 3256553
  • info@boznos.gr
Καλάθι
 x 

3+1 τρόποι για να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής ενός μειωτήρα!

 

Οι μειωτήρες έχουν τεράστιο εύρος χρήσης και αποτελούν ένα από τα κυριότερα μηχανήματα μετάδοσης κίνησης που συναντάμε σε μία βιομηχανία. Ο οίκος SEW-EURODRIVE Γερμανίας κατασκευάζει με αξιοπιστία και απαράμιλλη ποιότητα κάθε μειωτήρα.

Όμως όπως συμβαίνει με όλα τα μηχανικά συστήματα που έχουν περιστρεφόμενα μέρη, αυτά φθείρονται με τη χρήση τους, συνεπώς οι μειωτήρες σε βάθος χρόνου και, εάν δεν γίνουν κάποιες έγκαιρες επεμβάσεις όταν χρειάζεται, μπορεί να χρειαστούν αντικατάσταση.

Για να αποφύγουμε τις φθορές ή για να τις επιβραδύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάποιοι σημαντικοί έλεγχοι από τον εκάστοτε μηχανικό ώστε να διασφαλίζεται η καλή λειτουργία των μηχανημάτων της εγκατάστασης.

Επενδύστε σε ποιοτικά λιπαντικά SEW-EURODRIVE

Λιπαντικά μειωτήρων του οίκου SEW-EURODRIVE

Τα βασικότερα μέρη ενός μειωτήρα είναι τα γρανάζια του, τα οποία πρέπει να λιπαίνονται σωστά με την κατάλληλη ποσότητα λιπαντικού όπως και με τον κατάλληλο τύπο λιπαντικού ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας του.

Ο οίκος SEW-EURODRIVE προσφέρει μία μεγάλη γκάμα λιπαντικών τα οποία είναι τα καταλληλότερα καθώς είναι σχεδιασμένα ειδικά για τη λειτουργία μειωτήρων. Τα λιπαντικά του οίκου SEW-EURODRIVE ελαχιστοποιούν τη φθορά των γραναζιών και συνεπώς παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των γραναζιών, των τσιμουχών στεγανοποίησης και των ρουλεμάν. Επίσης, έχουν έως και 50% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τα συμβατικά λιπαντικά.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Λιπαντικά SEW-EURODRIVE για ηλεκτρομειωτήρες

Επιλέξτε τον σωστό μειωτήρα για τις ανάγκες σας

 Μειωτήρας του οίκου SEW-EURODRIVE

Κάθε μειωτήρας είναι σχεδιασμένος για να αντέχει σε ένα μέγιστο φορτίο και να λειτουργεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες περιβάλλοντος. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του καθώς σε περίπτωση συχνής υπερφόρτωσης μπορεί να καταστραφούν τα μηχανικά του μέρη ανεπανόρθωτα. Στην εταιρεία ΧΡ. ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε. μπορούμε να σας βοηθήσουμε με την επιλογή και σε συνεργασία με εσάς να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση ακόμα και για την πιο απαιτητική εφαρμογή.

Αποφύγετε την υπερθέρμανση με το κατάλληλο σύστημα ψύξης

 Γωνιακός μειωτήρας του οίκου SEW-EURODRIVE

Στα συστήματα μετάδοσης κίνησης και ειδικά στους μειωτήρες, το σύστημα ψύξης είναι πολύ σημαντικό. Όταν πρόκειται για ηλεκτρομειωτήρα, η ψύξη εξαρτάται από τον ανεμιστήρα του κινητήρα ο οποίος δημιουργεί ένα ρεύμα αέρα και ψύχει την επιφάνεια του ηλεκτρομειωτήρα. Ανάλογα το περιβάλλον μπορεί να χρειάζεται τακτικός καθαρισμός καθώς η μη σωστή του λειτουργία μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση στον κινητήρα και κατά συνέπεια στον μειωτήρα.

Εάν ο μειωτήρας είναι αυτόνομος (χωρίς κινητήρα), συνήθως δεν ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες οπότε, εάν είναι καθαρές οι επιφάνειές του, ψύχεται μόνος του από το κέλυφός του.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η τάπα εξαέρωσης του μειωτήρα η οποία χρησιμεύει στην εκτόνωση της πίεσης που δημιουργείται στο εσωτερικό του όταν, κατά τη λειτουργία, το λάδι θερμαίνεται. Όταν ζεσταθεί το λάδι, πρέπει να μπορεί να εκτονώσει την πίεση μέσω της βαλβίδας εξαέρωσης γιατί μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις τσιμούχες του μειωτήρα και να έχουμε διαρροές. Για αυτό το λόγο η τάπα εξαέρωσης πρέπει να είναι πάντα καθαρή.

Εμπιστευθείτε τους ειδικούς για εξουσιοδοτημένη συντήρηση και επισκευή

 Βιομηχανικός μειωτήρας του οίκου SEW-EURODRIVE

Όταν ένας μειωτήρας χρειάζεται επισκευή ή συντήρηση, ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι θα γίνει σωστή δουλειά που θα τον κρατήσει σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια είναι να γίνει από εξουσιοδοτημένο προσωπικό και με αυθεντικά ανταλλακτικά.

Η οποιαδήποτε επισκευή δεν είναι πάντα εύκολη κατά τη διάρκεια της παραγωγής και για αυτό το λόγο μπορεί να γίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα είτε στις εγκαταστάσεις σας είτε στο τμήμα Service της εταιρείας μας, ώστε να μην χρειαστούν επισκευές της τελευταίας στιγμής. 

Στην εταιρία ΧΡ. ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε. μπορούμε να σας βοηθήσουμε με την επισκευή των μειωτήρων σας σε περίπτωση βλάβης, να σας παρέχουμε ανταλλακτικά και λιπαντικά του οίκου SEW-EURODRIVE αλλά και εγγύηση των εργασιών για να είστε σίγουροι πως δεν θα ασχοληθείτε με το ίδιο μηχάνημα σύντομα.

Επισκεφθείτε σήμερα το κατάστημά μας και ενημερωθείτε σχετικά με τον βιομηχανικό αυτοματισμό και την ανύψωση φορτίων, και φυσικά ρωτήστε μας τα πάντα για τα συστήματα μετάδοσης κίνησης. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

 

Βρείτε τον κατάλληλο μειωτήρα SEW-Eurodrive!