ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Τηλ: 210 4225134
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τηλ: 2310 705400
  • ΣΚΟΠΙΑ: Τηλ: +389 2 3256553
  • info@boznos.gr
Καλάθι
 x 

Πως έχει επηρεάσει τον τομέα του βιομηχανικού αυτοματισμού η πανδημία του COVID 19;

Κατά την τελευταία δεκαετία, βαδίζουμε όλο και περισσότερο προς την 4η βιομηχανική επανάσταση (industry 4.0).

Όλο και περισσότερες εργασίες, που προηγουμένως δεν είχαν τη δυνατότητα απομακρυσμένης και αυτοματοποιημένης ολοκλήρωσης, μπορούν πλέον να εκτελεστούν χωρίς την ανάγκη ανθρώπινου παράγοντα, έχοντας συμβάλει σημαντικά στην ποιοτική και ποσοτική αύξηση της παραγωγής.

Καθώς οι περισσότεροι βιομηχανικοί οργανισμοί και κατασκευαστικές εταιρείες παλεύουν με την πανδημία του COVID – 19, η έννοια του αυτοματισμού και του έξυπνου εργοστασίου είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Μια από τις πολλές επιπτώσεις της κρίσης του ιού είναι η επανεκτίμηση του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε καθώς και αν κρίνεται απαραίτητη η φυσική παρουσία για μεγαλύτερη εγγύτητα μιας δραστηριότητας.

Παρόλο που η εξάπλωση του ιού έχει συνοδευτεί με καταστροφικά αποτελέσματα για όλους τους κλάδους, έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση επενδύσεων για τον βιομηχανικό αυτοματισμό. Η ανάγκη άμεσης προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες του περιβάλλοντος των επιχειρήσεων έχει καταστεί επιτακτική. Αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς τα ευέλικτα αυτοματοποιημένα συστήματα παραγωγής.

Σε τι βαθμό όμως έχει επηρεαστεί ο τομέας του βιομηχανικού αυτοματισμού από τον COVID – 19;

Σχεδόν σε κάθε βιομηχανικό τομέα, όπως για παράδειγμα η βιομηχανία ποτών και τροφίμων, αποθήκες/logistics, αυτοκινητοβιομηχανία, κ.α., οι βιομηχανίες που έχουν αξιοποιήσει τους κλάδους του βιομηχανικού αυτοματισμού, παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη σε σύγκριση με τις αντίστοιχες “παραδοσιακές” βιομηχανίες, όπου υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου παράγοντα ή δεν έχουν διαμορφωθεί αντίστοιχα συστήματα αυτοματισμού. Μερικά από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν αυτοί οι κλάδοι και έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μετά την εμφάνιση του COVID - 19 είναι:

Ευκολότερη και απρόσκοπτη λειτουργία

Μετατροπέας συχνότητας της SEW-Eurodrive από το boznos.gr

Μηχανήματα, όπως ο ελεγκτής και ο μετατροπέας συχνότητας (inverter) της SEW-Eurodrive, έχουν καταστήσει από καιρό τους χώρους εργασίας ασφαλέστερους, αποδοτικότερους και πιο ευέλικτους, ενώ μπορούν να πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες εργασίες με μεγάλη ακρίβεια και χωρίς διακοπές. Έτσι, κάθε διαδικασία γίνεται αυτοματοποιημένα και πιο αποδοτικά, ενώ δεν υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση projects και παραγγελιών.

Inverters της SEW-Eurodrive από το boznos.gr

Μειωμένο λειτουργικό κόστος

Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές βιομηχανίες, οι τομείς του βιομηχανικού αυτοματισμού έχουν μειώσει σημαντικά το κόστος λειτουργίας. Χάρη στην εφαρμογή μονάδων, όπως οι ηλεκτροκινητήρες SERVO της SEW σε συνδυασμό με τα inverters της SEW ή μηχανοτρονικών μονάδων της SEW, που χειρίζονται δυναμικές εφαρμογές με μεγάλη ακρίβεια και αυτοματισμούς με βελτιστοποιημένη χρήση του χρόνου και πόρων, καταφέρνουν να διατηρούν τα επίπεδα ενεργειακής κατανάλωσης σε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα.  

Ευελιξία, δυνατότητα κλιμάκωσης και προσαρμοστικότητα κάθε διαδικασίας

Ρυθμιστής στροφών inverter της SEW-Eurodrive από το boznos.gr

Σε περιπτώσεις πανδημίας ή παρόμοιων καταστροφικών γεγονότων, οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες από μηχανήματα, όπως ενός ρυθμιστή στροφών inverter SEW, έχουν καταφέρει να αποδώσουν καλύτερα σε σύγκριση με τεχνολογίες που έχουν ανάγκη τη συνεχόμενη ανθρώπινη παρέμβαση. Ο αυτοματισμός έχει εξελιχθεί σε επίπεδο που να μπορεί να επεκτείνει και να προσαρμόζει αναλόγως κάθε δραστηριότητα με συνακόλουθα τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και την επίτευξη του απαιτούμενου αποτελέσματος κάθε επιχείρησης.

Μαζί με την κρίση της δημόσιας υγείας και την επιδημία της ασθένειας, ο ιός μπορεί κάλλιστα να προκαλέσει ακόμα πιο μεγάλη άνοδο του αυτοματισμού και διαρκείς αλλαγές σε μια ήδη ταχύτατα εξελισσόμενη αγορά εργασίας. Για αυτό, αν δραστηριοποιήστε σε κάποιον από τους τομείς του βιομηχανικού αυτοματισμού, επιλέξτε να ενισχύσετε σήμερα την απόδοση και τη λειτουργικότητά της επιχείρησής σας με κατάλληλα μηχανήματα όπως ηλεκτροκινητήρες και ρυθμιστές στροφών της SEW-Eurodrive από την εταιρεία ΧΡ.ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε.

 

ΔΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ