ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Τηλ: 210 4225134
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τηλ: 2310 705400
  • ΣΚΟΠΙΑ: Τηλ: +389 2 3256553
  • info@boznos.gr
Καλάθι
 x 

Κατάργηση των ηλεκτοκινητήρων της σειράς DRS και DRE της SEW-EURODRIVE

 

Αγαπητοί συνεργάτες, 

Από την 1η Ιουλίου 2021 τίθεται σε ισχύ ο νέος κανονισμός EU 2019/1781, ο οποίος αποτελεί οδηγία της Ε.Ε. για χρήση απλών ηλεκτροκινητήρων υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης ώστε να έχουν το σήμα CE.

Ο κανονισμός καθιστά την κλάση απόδοσης ΙΕ2 High Efficiency (για τους ηλεκτροκινητήρες με ισχύ από 0.12kW έως και 0.55kW) και ΙΕ3 Premium Efficiency (για τους ηλεκτροκινητήρες από 0.75kW έως και 1000kW) ως υποχρεωτικές.

Ο Γερμανικός οίκος SEW-EURODRIVE, πρωτοπόρος στα συστήματα μετάδοσης κίνησης, έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό και κατασκευή ηλεκτροκινητήρων με ενεργειακή κλάση ΙΕ3 Premium Efficiency ώστε να προμηθεύει την αγορά στο εύρος ισχύος από 0,12kW έως και 0,55kW στην ίδια τιμή με τους αντίστοιχους ενεργειακής κλάσης IE2 High Efficiency.

Οπότε ακολουθώντας τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία έχει ορίσει ως τελευταία ημέρα παραγγελίας των ηλεκτροκινητήρων DRS (ενεργειακής κλάσης IE1 Standard Efficiency) και DRE (ενεργειακής κλάσης IE2 High Efficiency) την 30η Μαρτίου 2021.

Τι θα ισχύει πλέον για τους ηλεκτροκινητήρες που καταργούνται;

ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ: Η παύση παραγωγής των κινητήρων DRS, DRE και των ανταλλακτικών τους θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών τους κατά 35%  ήδη από την 1η Οκτωβρίου 2020.

SERVICE: Μετά την 01.04.2021 όπου καταργούνται πλήρως από τη γραμμή παραγωγής, η δυνατότητα για έλεγχο και επισκευή των υλικών αυτών στη Γερμανία θα παραμείνει διαθέσιμη.

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Η αγορά των ανταλλακτικών των υπό κατάργηση κινητήρων θα είναι δυνατή για μια περίοδο 10 ετών. Για τα ηλεκτρονικά μέρη των κινητήρων (encoder) η αντίστοιχη περίοδος θα είναι τα 5 έτη (με την αύξηση τιμών που αναφέρεται παραπάνω).

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: 5+1 τρόποι για να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής ενός ηλεκτροκινητήρα!

Ηλεκτροκινητήρες SEW-EURODRIVE: επόμενα βήματα

Ο οίκος SEW-EURODRIVE προσφέρει πλέον τη νέα σειρά ηλεκτροκινητήρων υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης DRN – IE3 Premium Efficiency.

Το πεπειραμένο προσωπικό της εταιρείας ΧΡ. ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε. είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε υποστήριξη χρειαστείτε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο στη νέα γενιά κινητήρων του οίκου SEW-EURODRIVE.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν απορίες σχετικά με τα συστήματα μετάδοσης κίνησης που χρησιμοποιείτε, καθώς και για λοιπές ερωτήσεις σχετικά με τον βιομηχανικό αυτοματισμό και την ανύψωση φορτίων.

 

Βρείτε ηλεκτροκινητήρα SEW – EURODRIVE