Χρήστος Μπόζνος και Υιός Α.Ε. Christos Boznos and Son S.A.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Κ. ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 12, 18545 Τηλ: 210 4225134 Fax: 210 4225159
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 26, 56224 Τηλ: 2310 705400  Fax: 2310 705515
ΣΚΟΠΙΑ: Dime Anicin 4/7A, 1000 Τηλ: +389 2 3256553 Fax: +389 2 3256554
Visit our Facebook page Follow us on Twitter email: info@boznos.gr info@boznos.mk
 
Αρχική | Εταιρία | Προϊόντα | Nέα | Αντιπροσωπείες | Downloads | Καριέρα | Επικοινωνία
Nέα
 
Motor Efficiency Regulations 2017
24/11/2016


 

 
 
 
 
 
    
Νέοι κανόνες από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των ηλεκτρικών κινητήρων
 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε από το 2009 μια εκστρατεία μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα CO2 μέσω της εξοικονόμησης ρεύματος από τους ηλεκτρικούς κινητήρες.

'Όλοι οι ηλεκτρικοί κινητήρες υπάγονται στους κανονισμούς ‘ecodesign’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες χρησιμοποιούνται σε όλους σχεδόν τους κλάδους της βιομηχανίας και καταναλώνουν περίπου το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Βρίσκονται επίσης σε μηχανήματα όπως ανελκυστήρες, γερανούς και συστήματα ψύξης. Με έναν αποδοτικότερο ηλεκτρικό κινητήρα, μπορούν να εξοικονομηθούν κατά μέσο όρο 700€ κατά την διάρκεια ζωής του. Με την τοποθέτηση αποδοτικότερων ηλεκτρικών κινητήρων μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 135TWh ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2020 – ενέργεια που αντιστοιχεί περίπου στην συνολική ετήσια κατανάλωση σε ρεύμα της Σουηδίας. Αυτό σημαίνει πως, ταυτόχρονα θα αποφευχθεί η εκπομπή πάνω από 60 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα CO2.

(Ηλεκτρικοί κινητήρες που είναι σχεδιασμένοι για λειτουργία σε ειδικές συνθήκες, για παράδειγμα αυτοί που δουλεύουν στους υπονόμους, εξαιρούνται από αυτές τις απαιτήσεις.)

Ecodesign

Οι απαιτήσεις ‘Ecodesign’ για τους ηλεκτρικούς κινητήρες είναι υποχρεωτικές για όλους τους κατασκευαστές που επιθυμούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη. Αυτές οι απαιτήσεις καλύπτουν την ενεργειακή απόδοση.'

Πηγή: European Commision

Ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται η μείωση της κατανάλωσης σε ηλεκτρικούς κινητήρες είναι η βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης. Βελτιωμένα υλικά στο τύλιγμα, βελτιωμένος τρόπος κατασκευής, καλύτερες θερμικές ιδιότητες είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορεί ένας κατασκευαστής να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των ηλεκτρικών κινητήρων του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τρέχουσα κατάσταση, την μελλοντική κατάσταση και τις επιλογές που έχετε για να ενημερωθείτε για τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
 


Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης
 
 
 

 
 
Ενημέρωση από την SEW-EURODRIVE

 
H SEW-EURODRIVE έχει εξελίξει μια εφαρμογή για να μπορεί ο χρήστης να ενημερωθεί για τους τρέχοντες κανονισμούς σχετικά με τους ηλεκτρικούς κινητήρες. Μπορείτε να την δείτε στον σύνδεσμο:

http://www.ie-guide.com

 
 
 


Εργαλείο υπολογισμού από την SEW-EURODRIVE
  Χρησιμοποιώντας το εργαλείο υπολογισμού της SEW-EURODRIVE (πατήστε στον σύνδεσμο για να μεταφερθείτε στην σελίδα), μπορεί ο χρήστης να υπολογίσει την οικονομία που θα πετύχει με κάθε κινητήρα της SEW-EURODRIVE.  

 
 

Ποιές είναι οι διαφορές στην απόδοση των ηλεκτρικών κινητήρων;DRS - IE1 Standard Efficiency

DRE - IE2 High Efficiency


DRN - IE3 Premium Efficiency
MOVIGEAR - IE4 Super Premium Efficiency
DRC - IE4 Super Premium Efficiency

 
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 4 κατηγορίες ενεργειακής απόδοσης για τους ηλεκτρικούς κινητήρες: 
 
 
 

Τι πρέπει να κάνω εγώ σαν τελικός χρήστης;  Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Οι πωλητές μας φροντίζουν ώστε σε κάθε αίτησή σας, το προσφερόμενο είδος να συμμορφώνεται με τους τρέχοντες κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  
 
 

Τι ισχύει σήμερα;
 
Σήμερα και μέχρι το τέλος του χρόνου, όλοι οι κινητήρες που πωλούνται μπορούν να είναι ενεργειακής απόδοσης IE2.
 
 

 
 


Τι θα ισχύσει από 01.01.2017;
 
Από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, όλοι οι ηλεκτρικοί κινητήρες από 0,75 έως 375kW πρέπει να είναι ενεργειακής απόδοσης IE3, Premium Efficiency. Ισχύουν εξαιρέσεις που μπορείτε να βρείτε εδώ.
 
  
 
 
   
 

 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΖΝΟΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε. © 2008 - Χάρτης Ιστοσελίδας designed & hosted by x2interactive